Στη δίνη της ουκρανικής κρίσης ρούβλι και ρωσικές χρηματαγορές

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 10:58
UPD:15:14
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Κατακρημνίζονται οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, υπό το βάρος των εξελίξεων στην Κριμαία της Ουκρανίας, καθώς ο κίνδυνος μιας πιθανής ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή είναι πλέον ορατός.

Ειδικότερα, ο Micex υποχωρεί κατά 5,9% και ο RTS κατά 7,1%, ενώ ραγδαία είναι και η πτώση του ρουβλιου με την ισοτιμία του δολαρίου να φτάνει τα 36,85 ρούβλια.

Η αμερικανική πολιτική ηγεσία έχει εξαπολύσει σοβαρές απειλές στη ρωσική κυβέρνηση σε περίπτωση επέμβασης, προειδοποιώντας μάλιστα και με οικονομικό αποκλεισμό της Μόσχας, εξέλιξη που τρομάζει τις χρηματαγορές.

EURONEWS

Πάντως, ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συμφώνησε στην πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για τη συγκρότηση μιας ομάδας με στόχο να εξακριβώσει τα γεγονότα που έχουν οδηγήσει στην κρίση στην Κριμαία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι φέρεται να συναίνεσεστην δημιουργία μιας ομάδας επαφής, πιθανόν υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα