Ενισχύεται το δολάριο

Χωρίς εκπλήξεις το ανακοινωθέν του G7
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 13:05
UPD:13:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται σήμερα το δολάριο έναντι των βασικών του ανταγωνιστών. Θετικά επηρεάζει το αμερικανικό νόμισμα η διάψευση των εκτιμήσεων που ήθελαν τη σύσκεψη του ομίλου G7 να υιοθετεί κοινή δήλωση που θα αποσκοπούσε στη διολίσθηση του δολαρίου.

Οι εκπρόσωποι των επτά πλουσιοτέρων κρατών υποσχέθηκαν να παρακολουθούν τις συναλλαγματικές εξελίξεις και να συνεργαστούν, όπου απαιτηθεί, ενώ επανέλαβαν την προσήλωσή τους στις ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Από την άλλη πλευρά, οι πιέσεις στο ευρώ αποδίδονται στις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης για ενδεχόμενες αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Στις 12:49 ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2371 δολάρια έναντι 1,2417 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα το δολάριο ισοδυναμούσε με 110,66 γιεν έναντι 110,54 γιεν την Παρασκευή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ καθώς και η ομιλία του διοικητή της Φέντεραλ Ριζέρβ, Aλαν Γκρίνσπαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/04/965501.htm .

Tην Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ευρωζώνη, στο 2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα