Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Οι μετοχές της Nintendo Co. και της Sharp Co. σημείωναν απώλειες, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας από τις χρηματιστηριακές εταιρείες, επικαλούμενες το ενδεχόμενο μείωσης των κερδών τους.

«Είναι ακόμη νωρίς να πει κανείς ότι οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας πράγματι ανακάμπτουν», ανέφερε ο Hiroshi Uchida, ο οποίος διαχειρίζεται 17 δισ. δολ. σε μετοχές με την UFJ Partners Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας, ότι, η εταιρεία του δεν αυξάνει τις αγορές της σε μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας.

Ο Nikkei υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 11.270,95 μονάδες, θέτοντας τέλος στα κέρδη των τριών ημερών και σε ποσοστό 4,6%, στις 11 π.μ., στο Τόκυο. Αντιθέτως, ο Topix σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 1.140,27 μονάδες. Οι μετοχές της Nippon Telegraph & Telephone Corp. κινούντο ανοδικά μετά το χθεσινό σχόλιο του αναλυτή της Deutsche Bank, Mamoru Shimode, ότι τα κέρδη της ευνοούνται από τη σταθερή ανάκαμψη που σημειώνεται στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε κέρδη. Την υψηλότερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, BHP Billiton, ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών, αξίας 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), στο πλαίσιο του σχεδίου επιστροφής μετρητών στους μετόχους.

Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της Kookmin Bank κινούντο ανοδικά, μετά την εισήγηση της BNP Paribas SA προς τους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι η μεγαλύτερη δανείστρια της χώρας, θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερα κέρδη από ό,τι αναμένετο το τρίτο τρίμηνο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,4%.

Ολοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες. Κλειστές είναι αυτήν την εβδομάδα οι αγορές στην Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα