Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 14:16
UPD:14:16
G4PHOTOS/EUROKINISSI

Αρνητικά είναι τα πρόσημα που επικρατούν στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να αποκομίζουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διημέρου και να αναμένουν τον επόμενο καταλύτη για να συνεχίσουν στην επόμενη μέρα.

Ειδικότερα, στις 14:09 ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 1,55% στις 1.283,14 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 54 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,8 εκατ. ευρώ έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων σε ΟΤΕ, Jumbo και Πειραιώς.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της BlackRock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα (ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας), συντηρώντας την αβεβαιότητα για την εν γένει έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευρά με την τρόικα.

Παράλληλα, σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει, στελέχη της ΤτΕ θα έχουν συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της άσκησης.

Στον τραπεζικό κλάδο επικρατούν έντονες ρευστοποιήσεις. Η Εθνική υποχωρεί κατά 1,7%, η Πειραιώς και η Alpha Bank κατά 1,5%, και η Eurobank κατά 1,9%.

Πάντως, πέραν των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο και το κυβερνητικό στρατόπεδο, στα εταιρικά μεγέθη τα αποτελέσματα της Φουρλής απογοήτευσαν την αγορά, καθώς κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις. Πάντως, η μετοχή κινείται τώρα με κέρδη 0,73% στα 5,55 ευρώ, διευρύνοντας το ανοδικό σερί από την αρχή του μήνα στο +36,4%, με μόλις 2 πτωτικές συνεδριάσεις.

Θετικά ανταποκρίθηκε στο 12μηνο της Πλαίσιο η αγορά, με την μετοχή να ενισχύεται κατά 2,7% και με τον όγκο να ξεπερνά τα 10 χιλ. τεμάχια.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα