Οριακές απώλειες στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2004 11:11
UPD:12:24

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνει κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ο οποίος αυτή την ώρα (11:10) βρίσκεται στις 2.381,24 μονάδες οριακά μειωμένος κατά 0,09%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 18 σημειώνουν άνοδο, 39 υποχωρούν και 49 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή του ΟΤΕ παραμένει αμετάβλητη στα 11,14 ευρώ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, ο ΟΤΕ βρίσκεται και πάλι ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων σε σχέση με την τύχη της Cosmorom, θυγατρικής κατά 100% της Romtelecom, την οποία ο Oργανισμός ελέγχει κατά 54,01%. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στον OTE επιλέγουν την ανάπτυξη της Cosmorom, γεγονός που επιθυμούν και οι Pουμάνοι εταίροι (το Δημόσιο με 46%), ανάπτυξη που συνεπάγεται επενδύσεις της τάξεως των 400 έως 600 εκατ. ευρώ για μια πενταετία αλλά και διευθέτηση της οφειλής προς την Intracom, η οποία διεκδικεί εντόκως 168 εκατ. ευρώ από συμβόλαιο vendor finance.

Ο τίτλος της ΔΕΗ σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,20%. Όπως έγινε γνωστό χθες, η ΔΕΗ εντάχθηκε στο γερμανικό χρηματιστήριο προϊόντων ενέργειας ΕΕΧ. Η συμμετοχή της στο χρηματιστήριο ενέργειας της Φραγκφούρτης θα δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική επιχείρηση να διαπραγματεύεται απευθείας ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διασφαλίζει ένα επιθυμητό επίπεδο τιμής κιλοβατώρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/05/966064.htm .

Σχόλια αναλυτών

«Παρά τη σηµαντική βελτίωση του κλίµατος η αξία συναλλαγών παρέµεινε χθες σε χαµηλά επίπεδα, αφού ανήλθε στα 112,1 εκατ. ευρώ µην επιτρέποντας έτσι τη δηµιουργία διάχυτου κλίµατος αισιοδοξίας, παρά το γεγονός ότι από τεχνικής πλευράς η αγορά δίνει σήµατα αγορών», αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Euroxx.

H Marfin εκτιμά ότι κατά την εβδομάδα που διανύουμε η ελληνική αγορά θα κινηθεί παράλληλα με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ενώ διαπιστώνει βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η Marfin θεωρεί ότι τα πρόσφατα δηµοσιεύµατα που επαναφέρουν στο φως πιθανές εξελίξεις αναφορικά µ ε την Cosmorom, είναι πιθανό να προσελκύσουν και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη µετοχή του Οργανισμού για µία ακόµα συνεδρίαση.

«Μετά από δύο έντονα ανοδικές συνεδριάσεις, θα περιµέναµε διόρθωση λόγω ρευστοποιήσεων κερδών κυρίως στις τραπεζικές µετοχές και τον ΟΤΕ. Η αφορµή µπορεί να δοθεί από τις διεθνείς αγορές οι οποίες αναμένεται να εμφανίσουν τάσεις συσσώρευσης λόγω της νέας ανόδου της τιµής του πετρελαίου», αναφέρει η Aspis Bank στο πρωινό της σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα