Μιλάνο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την δίκη της Parmalat

Εκατοντάδες Ιταλοί ζητούν τα χρήματά τους μετά την πτώχευση της εταιρείας
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2004 14:07

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Parmalat στο Collecchio.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Ιταλοί, οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση της βιομηχανίας τροφίμων Parmalat Finanziaria SpA, συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο του Μιλάνου, ζητώντας να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν, μετά την μεγαλύτερη παρά ποτέ πτώχευση εταιρείας στη χώρα.

Ο δημόσιος κατήγoρος Φρανσέσκο Γκρέκο και η ομάδα του, θα στοιχειοθετήσουν σήμερα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τις κατηγορίες κατά του ιδρυτή της, Καλίστο Τάντζι, 65 ετών και 28 άλλων ανθρώπων, για χειραγώγηση της αγοράς. Η έναρξη της διαδικασίας, περίπου 10 μήνες μετά την αίτηση της Parmalat για πτώχευση θα επιτρέψει στους επενδυτές να ζητήσουν αποζημιώσεις.

Περισσότεροι από 100.000 Ιταλοί, κάτοχοι ομολόγων και μετοχών έχασαν τα χρήματά τους μετά την πτώχευση, ενώ οι κατήγοροι ανακάλυψαν ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε περισσότερα από επτά δισ. ευρώ (8,6 δισ. δολ.) από την πώληση ομολόγων για να κρύψει τις ζημίες και το χρέος της. Συχνά, ιταλικές τράπεζες πουλούσαν ομόλογα της Parmalat στους πελάτες τους, χωρίς αυτοί να γνωρίζουν την κατάσταση της εταιρείας.

«Ηρθα σήμερα για να δω εάν υπάρχει κάποια ελπίδα να πάρω κάποιο μέρος των χρημάτων μου», ανέφερε ο Λιονέλο Ντεκέκι, 74 ετών, συνταξιούχος, από το Μιλάνο, συμπληρώνοντας :«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έκλεψαν από πλουσίους, έκλεψαν από φτωχούς, επειδή το 90% των ανθρώπων που έχασε τα χρήματα του είναι φτωχοί άνθρωποι, όπως κι εγώ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα