Στα προ μνημονίου επίπεδα η απόδοση του 10ετούς

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 14:25
UPD:14:26
REUTERS/DADO RUVIC

Σε επίπεδα που είχαν σημειωθεί πριν την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο υποχωρεί σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τους ελληνικούς τίτλους.

Στις 13:30 ώρα Ελλάδας, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφωνόταν στο 7,18%, επίπεδα στα οποία βρισκόταν στα μέσα Απριλίου του 2010, λίγο πριν την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο.

Στις αρχές Φεβρουαρίου - όταν οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια από τις αναδυόμενες αγορές - η απόδοση του ελληνικού ομολόγου είχε ανέλθει στο 8,7% από 7,67% στα μέσα Ιανουαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα ελληνικά ομόλογα ακολουθούν το ράλι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών, υπεραποδίδοντας. Ωστόσο, λόγω της περιορισμένης ρευστότητας, αυτό πραγματοποιείται με χαμηλούς όγκους.

«Υπάρχει πραγματικά ενδιαφέρον από ξένους που θέλουν να τοποθετηθούν, πολλοί όμως δεν μπορούν καθώς η ρευστότητα είναι περιορισμένη», σχολίασε διαπραγματευτής ομολόγων σε μεγάλη ελληνική τράπεζα που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αυτό σημαίνει ότι η υποχώρηση (των αποδόσεων) πραγματοποιείται με μικρούς όγκους», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα