Επιχορήγηση 6,6 εκ. ευρώ για έργα στη ΝΑΒΙΠΕ Αστακού

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2004 20:36

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες επιχορηγούνται επενδύσεις για την ενίσχυση της ναυτιλιακής δραστηριότητας.

Πρόκειται για τα έργα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑΒΙΠΕ) Πλατυγιαλίου Αστακού για τη μετατροπή της σε σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο, που επιχορηγούνται με 2,5 εκατ. ευρώ, και τέσσερα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη ναυπήγηση, μετατροπή και μετασκευή κρουαζιερόπλοιου και επιβατικών οχηματαγωγών πλοίων που επιχορηγούνται με ποσό 4,1 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, αφορά τις επενδύσεις για μετατροπή των πλοίων Ε/Γ - Ο/Γ «Θαλάσσιος Λέων - Ευρώπη», Ε/Γ - Ο/Γ «Αριστείδης», Ε/Γ - Ο/Γ «Blue Horizon» και τη ναυπήγηση του πλοίου «Hull 1101 - Annaliesse», συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή, είναι η δεύτερη που υπεγράφη από τον κ. Σιούφα για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου συμπλήρωσης και βελτίωσης των υποδομών στα 1.850 στρέμματα της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού. Η πρώτη υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2004 και διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 4,7 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης στη ΝΑΒΙΠΕ για την υποδοχή πλοίων μεγάλης μεταφορικής ικανότητας ανέρχεται σε 126,5 εκατ. ευρώ με συνολική προβλεπόμενη επιχορήγηση από εθνικούς πόρους ποσού 73,3 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα