DailyFx.gr: Τι βλέπει ο Roubini για τη παγκόσμια οικονομία;

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 13:27
UPD:06/03/2014 16:47

Εκθέτοντας τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε ομιλία του στον Καναδά, ο Roubini εκτιμά ότι οι συνθήκες που επικρατούν είναι ακόμη ανησυχητικές.

Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η ανάπτυξη στις Η.Π.Α και στον Καναδά αναμένεται να φτάσει στο 2% το 2014. Παράλληλα διαβλέπει ισχυρή απειλή για την αγορά ακινήτων στα δύο κράτη, καθώς εκτιμά ότι η φούσκα στα ακίνητα θα διογκωθεί περαιτέρω.

Παράλληλα προβλέπει ότι τα φαινόμενα αποπληθωρισμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ευρωζώνη μπροστά σε σημαντικά προβλήματα στο μέλλον και για αυτό το λόγο εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί μέσα στο 2014 να προβεί σε περικοπή επιτοκίων και να υιοθετήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανάλογο εκείνου της FED.

Επιπρόσθετα, ο Αμερικανός οικονομολόγος προβλέπει ότι η BoE δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκιά της νωρίτερα από την FED κάτι που δεν αναμένει να συμβεί πριν τα μέσα του 2015.

Ακόμη τονίζει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Τέλος, ο Roubini εκτιμά ότι για να δούμε μια βελτίωση στην οικονομία του Καναδά θα πρέπει η αξία του καναδικού δολαρίου να μειωθεί κατά 10% περίπου, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί με μείωση των επιτοκίων.

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς