Ανά τρίμηνο για το 2014 οι συγκεντρωτικές τιμολογίων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 09:14
UPD:11/03/2014 12:36

Η προθεσµία υποβολής για τα έσοδα είναι για όλους ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων ή απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών η τελευταία µέρα του επόµενου ηµερολογιακού µήνα από αυτόν που αφορούν. 

Το συνοδευτικό κείμενο των ερωτήσεων και των απαντήσεων που εκδόθηκε με στόχο τη διευκόλυνση και την ενημέρωση των επιτηδευματιών τροποποίησε το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η τροποποίηση, αφορά στις προθεσμίες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση-απάντηση, οι συγκεντρωτικές ειδικά για το 2014 θα υποβάλλονται «μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από το ημερολογιακό τρίμηνο που αφορούν» ενώ ειδικά τα τιμολόγια του πρώτου τριμήνου θα υποβληθούν μέχρι το τέλος Μαίου.

Ιδού και η σχετική διατύπωση όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Ποια είναι η καταληκτική ηµεροµηνία στην οποία θα υποβάλλονται οι καταστάσεις αυτές;

Η προθεσµία υποβολής για τα έσοδα είναι για όλους ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων ή απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών η τελευταία µέρα του επόµενου ηµερολογιακού µήνα από αυτόν που αφορούν. Τα έξοδα θα πρέπει να υποβληθούν πριν δηλωθούν στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ µιας περιόδου, και για όσους απαλλάσσονται του ΦΠΑ πριν το τέλος του επόµενου µήνα από τη λήξη του εκάστοτε ηµερολογιακού έτους.

Για το 2014 µεταβατικά: Η προθεσµία υποβολής των εσόδων είναι για όλους ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων ή απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών η τελευταία µέρα του επόµενου µήνα από το ηµερολογιακό τρίµηνο που αφορούν. Τα έξοδα υποβάλλονται ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων πριν την τελευταία µέρα του επόµενου µήνα από το ηµερολογιακό τρίµηνο που αφορούν, και για όσους απαλλάσσονται του ΦΠΑ πριν το τέλος του επόµενου µήνα από τη λήξη του εκάστοτε ηµερολογιακού έτους. Ειδικά, οι καταστάσεις του πρώτου τριµήνου του ηµερολογιακού έτους 2014, υποβάλλονται µέχρι το τέλος Μαΐου 2014.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα