Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 23:42
UPD:23:56
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ο δείκτης S&P 500, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα εταιρικά νέα όσο και από την ανακοίνωση ότι η ρευστότητα στην αμερικανική οικονομία έχει αυξηθεί τις πρώτες 6 εβδομάδες του έτους.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,64% στις 16.207 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 4.293 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,64% στις 1.848 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε στα ιστορικά υψηλά των 1.858,71 μονάδων, καταρρίπτοντας ακόμη και το ρεκόρ των 1.848 μονάδων που είχε «κατακτήσει» στις 15 Ιανουαρίου 2014.

Οι μετοχές του Facebook (+3,2%), της Tesla Motors (+4%) και της Google (+1%), βρέθηκαν σήμερα κοντά στα ιστορικά υψηλά τους, ενώ θεωρούνται οι καλύτεροι τίτλοι σε αποδόσεις από την αρχή του έτους.

Η Netflix βρέθηκε στο επίκεντρο, καταγράφοντας κέρδη 3,5%, με τους επενδυτές να επικροτούν το deal με την Comcast, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τηλεοπτικού περιεχομένου προς τους Αμερικανούς.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 0,3 μονάδες υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης Dallas Fed το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 3 μονάδες. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο ο δείκτης Dallas Fed διαμορφώθηκε στις 3,8 μονάδες. 

Επίσης, στις 52,7 μονάδες υποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2014, ο δείκτης υπηρεσιών PMI στις ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 56,7 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταία τεσσάρων μηνών.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και αυτήν την εβδομάδα στην πρόεδρο της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα καταθέσει στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας την Πέμπτη. Η Wall Street βρίσκει μία ακόμη ευκαιρία να αναζητήσει ενδείξεις για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γέλεν είχε δηλώσει ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει υποστηρικτική για την οικονομία εωσότου η αγορά εργασίας ανακάμψει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα