Σε κλοιό πιέσεων το ΧΑ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 18:20
UPD:18:22
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Με πτώση –για έκτη συνεχόμενη συνεχόμενη συνεδρίαση –έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι πτωτικές διαθέσεις είχαν αρχίσει να διαφαίνονται νωρίς στο ταμπλό, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει στην επιστροφή της τρόικας στην Αθήνας και στις εκκρεμότητες που παραμένουν στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

Προβληματισμό εξάλλου προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ φέρεται να υπολογίζει σε 20 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, ποσό κατά πολύ υψηλότερο από τις ανεπίσημες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για 4,5 δισ. ευρώ.

Σήμερα ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1219,43 μονάδες μειωμένος κατά 2,44%, έχοντας πραγματοποιήσει υψηλό ημέρας στις 1248,69 μονάδες και χαμηλό στις 1219,43.

Η τζίρος διαμορφώθηκε στα 56,79 εκατ. ευρώ (μειωμένος κατά 3,78% σε σχέση με την συνεδρίαση της Παρασκευής), ενώ διακινήθηκαν 6,43 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος του Εμπορίου (-5,92%) ενώ κανένας κλάδος δεν έκλεισε με θετικό πρόσημο. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση 2,90% ενώ  ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώθηκε σε ποσοστό 1,19%. Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 35 κινήθηκαν ανοδικά, 109 καθοδικά, ενώ η τιμή 23 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Πολύ καλή η συμπεριφορά των Alpha Bank, Mέτκα –Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ –Τέρνα, ΟΛΘ, Λάμψα… εκείνες που ξεχώρισαν όμως, είναι οι μετοχές  οι μετοχές Autohellas, Sarantis, Fourlis, ΕΥΔΑΠ και Αβαξ.

Αντίθετα πολλοί δεκάδες τίτλοι κινήθηκαν πτωτικά με τις μετοχές των ΣΙΔΜΑ, Πήγασου, ΗΟL, Eλγέκα, Κεπενού και Αττικα Συμμετοχών, να ξεχωρίζουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα