ΤτΕ: Στα 5,5 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Τι απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος στους FT
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 16:21
UPD:16:42
REUTERS/YIORGOS KARAHALIS

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα «τεστ αντοχής» της Βlack Rock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Εμμένει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην αποτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών για τις συστημικές τράπεζες, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση της BlackRock, μετά το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα «τεστ αντοχής» της ΒlackRock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Σημερινό δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυμαίνονται στα 20 δισ. ευρώ.

Κύκλοι της ΤτΕ και τραπεζίτες εκτιμούν ότι πρόκειται καθαρά για πολιτική πίεση ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τονίζουν πως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες για τα αποτελέσματα της έκθεσης. Αρκετά στοιχεία από αυτά που έδωσε η BlackRock στην ελληνική πλευρά έχουν πιστοποιηθεί και από τις Ernst & Young και Rothrchild.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα