Πτώση, χωρίς τζίρο, στο Χ.Α.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 11:10
UPD:11:12
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με απώλειες ξεκίνησε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σήμερα, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην άφιξη της τρόικας και στα κρίσιμα ζητήματα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης στις 11:06 υποχωρεί κατά 1,09%, στις 1.236,32 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των 2,3 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Τρόικα, Π. Τόμσεν, με το ζήτημα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της επόμενης διετίας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει στην τρόικα ένα «πακέτο» μέτρων που φθάνει τα 2,8 με 2,9 δισ. ευρώ, μετά την απόρριψη της αρχικής «λίστας» από τους δανειστές ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο για μέτρα  εφάπαξ ισχύος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Market Beat, το ΧΑ εισέρχεται σε κρίσιμη χρονικά φάση με την έκθεση της BlackRock την Παρασκευή να μην μπορεί να περιμένει άλλο, αλλά και η επίσημη ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος που θεωρούνται οι κυριότεροι άξονες για την έως τώρα κίνηση των μετοχών.

Στο ταμπλό οι μετοχές του Τιτάνα, του ΟΤΕ, της ΕΕΕ και της ΔΕΗ ασκούν σημαντικές πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καθώς οι απώλειες ξεπερνούν το 1,5%, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς διάχυτη είναι η ανησυχία για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου.  Μάλιστα, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Οικονομικών η τρόικα αμφισβητεί τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, εξέλιξη που μπορεί να πυροδοτήσει νέες διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση καθυστερώντας ακόμη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τέλος, στο μέτωπο των επιχειρήσεων η εβδομάδα είναι πλούσια σε εξελίξεις, καθώς αναμένεται η δημοσίευση του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και η κατάθεση προσφορών για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Επίσης έχουμε τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 25/2 ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης η Φουρλής, την Πέμπτη ανακοινώνουν ΕΛΠΕ, Τιταν και Jumbo, την ίδια ημέρα έχει Έκτατη Γενική συνέλευση η Κατασκευαστική ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την Παρασκευή 28/2 ανακοινώνουν από αποτελέσματα οι Eurobank και Τράπεζα Κύπρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα