Γνώμη: «Στρίβειν» διά του γραμματέως

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 07:00
UPD:07:02
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εκφράσει κανείς έκπληξη για τη μη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, το απόγευμα του Σαββάτου στο Βόλο στην ετήσια γ.σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, του οποίου ο πρόεδρος, Ευριπίδης Δοντάς, πρωταγωνίστησε από το 2013 και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη δημοσιοποίηση του μείζονος προβλήματος που έχει προκαλέσει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και επιχειρήσεων το υπέρογκο ενεργειακό τους κόστος σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο κ. Δοντάς, εξάλλου, ζήτησε «σοβαρές αποφάσεις, ξεκάθαρες κατευθύνσεις και αποτελεσματικές πολιτικές» που δεν θα «προστατεύουν» τις ελληνικές βιομηχανίες, αλλά απλά θα αποκαθιστούν τους όρους εκείνους, που θα επιτρέψουν σε αυτές να δουλεύουν όπως και οι ανταγωνιστές τους, για να μπορούν να πουλάνε σε ανταγωνιστικές τιμές στις ξένες αγορές.

Στη θέση του κ. Χατζηδάκη παρέστη ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στεργίου, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν «κόμισε γλαύκας εις Αθήνας» και περιορίστηκε στα όσα διημείφθησαν στη διυπουργική σύσκεψη της Παρασκευής για τη βιομηχανική πολιτική και αφορούσαν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το πακέτο μέτρων 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις κ.ο.κ. «Μας είπε αυτά ακριβώς που γράφατε στη “Ναυτεμπορική” στο φύλλο του Σαββάτου», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη «Ν» από πηγή εντός της διοίκησης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Αφενός μεν ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε ίσως να λαμβάνει πιο σοβαρά υπόψη τη γνωστή ρήση ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», αφετέρου ακόμη και σε επικοινωνιακό επίπεδο εάν παρίστατο θα είχε την ευκαιρία να δώσει, ίσως, πειστικές για το επιχειρηματικό κοινό απαντήσεις σχετικά με τις προαναφερόμενες επιλογές της κυβέρνησης ως προς το ενεργειακό κόστος. Για τυπικούς λόγους, εξάλλου, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι μπορεί μεν το περιβάλλον του κ. Χατζηδάκη να αιτιολόγησε τη μη παρουσία του στο Βόλο εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν εξεδόθη κάποια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης, που να επιβεβαιώνει σχετικές υποχρεώσεις...

ΒΑΣΩ ΒΕΓΙΡΗ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα