Κοντά σε συμφωνία για το ρύζι

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2004 20:37

Πέμπτη κατά σειρά σύσκεψη για το ρύζι με τη συμμετοχή των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντού και Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, παραγωγών, συνεταιριστών, εμπόρων, μεταποιητών και εξαγωγέων.

Ο κ. Κοντός δήλωσε ότι αποφασίστηκε να παρακολουθούν «από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ούτως ώστε όταν διαμορφωθούν οι τιμές, να διαμορφωθούν αντίστοιχα και στην χώρα μας».

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι αρχές Νοεμβρίου θα πληρωθούν το 50% της προκαταβολής της επιδότησης και αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει η εξόφληση. «Παράλληλα, έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις των συνεταιρισμών από την Αγροτική Τράπεζα για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν ρύζι και να το πουλήσουν στην συνέχεια σε καλύτερες τιμές. Προκειμένου να μην εξαχθεί ελληνικό ρύζι και επανεισαχθεί μετά στην χώρα μας, υπήρξε μία πρόταση από τους βιομηχάνους να γίνουν πράξεις στις 60-65 δρχ. με την δέσμευση από τις ενώσεις να μην γίνουν πράξεις σε χαμηλότερες τιμές για να μην υπάρξει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε αγοραστές από το εξωτερικό.

Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο σημείο μιας συμφωνίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα