Απογοήτευσε το κλείσιμο της Wall Street

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 23:36
UPD:23:39
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Μία δήλωση του μέλους του ΔΣ της Federal Reserve, Τζέιμς Μπούλαρντ, έφτασε για να οδηγήσει τους δείκτες της Wall Street να κλείσουν τελικά με αρνητικό πρόσημο. Μόνο, λοιπόν, ο δείκτης Nasdaq συνέχισε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την ανοδική του πορεία, με τους άλλους δύο δείκτες να τερματίζουν το ανοδικό σερί.

Ειδικότερα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,19% στις 16.103 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,11% στις 4.263 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,21% στις 1.836 μονάδες. Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες σημείωναν κέρδη, φτάνοντας έως και το +0,4%.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,3%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,5%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,1%.

Ο Μπούλαρντ ανέφερε ότι οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν θετικές, αποδίδοντας τα όποια αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία στις κακές καιρικές συνθήκες που υπήρξαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Αυτή η δήλωση ήταν ικανή να "απογοητεύσει" τους επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχιστεί η στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed. Εάν όμως η πορεία είναι θετική, τότε το πρόγραμμα σταδιακής άρσης της στήριξης θα συνεχιστεί κανονικά.

Από τους επιμέρους κλάδους, εκείνος της ενέργειας σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες έφτασαν το 8,17%, ενώ στον αντίποδα ο κλάδος των λιανεμπόρων σημείωσε κέρδη της τάξεως του 5,12%.

Απογοητευτική ήταν η εικόνα της Groupon, η οποία υποχώρησε κατά 22%, καθώς χτες ανακοίνωσε ζημιές 81,2 εκατ. δολαρίων ή 12 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 768,4 εκατ. δολαρίων το δ΄ τρίμηνο χρήσης.

Στον αντίποδα η Ameren ενισχύθηκε κατά 5,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμπορίου ενέκρινε το νέο σχέδιο επενδύσεων που έχει σχεδιάσει για το Ιλλινόις.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε χαμηλό 2 ετών υποχώρησαν τον Ιανουάριο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο υποχώρησαν κατά 5,1% και τις 4,62 εκ., αν και οι αναλυτές του MarketWatch ανέμεναν πτώση στις 4,65 εκ.

 

 

 

 

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα