RBS: Προς συρρίκνωση της επενδυτικής μονάδας

Θα οδηγήσει σε περικοπή έως 30 χιλ. θέσεων εργασίας
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 13:40
UPD:15:08
REUTERS/PAUL HACKETT

Η RBS έλαβε «σανίδα σωτηρίας» ύψους 45,5 δισ. στερλινών από την κυβέρνηση στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2008.

Έτοιμη να προχωρήσει σε συρρίκνωση της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής και των διεθνών δραστηριοτήτων της είναι η Royal Bank of Scotland, σε μια αναδιοργάνωση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην περικοπή έως 30 χιλ. θέσεων εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως ανέφεραν στο πρακτορείο πηγές με γνώση του θέματος, η RBS - το 81% της οποίας ανήκει στο βρετανικό δημόσιο - ίσως απολύσει έως 30 χιλ. από τους συνολικά 120 χιλ. εργαζομένους της, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Στο νούμερο αυτό συμπεριλαμβάνονται, πάντως, σχέδια που έχουν ήδη ανακοινωθεί για πώληση της λιανικής μονάδας στις ΗΠΑ, Citizens, στην οποία απασχολούνται 18.300 άτομα, και της λιανικής μονάδας στη Βρετανία, Williams & Glyn, όπου απασχολούνται 4.500 άτομα.

Η RBS έλαβε «σανίδα σωτηρίας» ύψους 45,5 δισ. στερλινών από την κυβέρνηση στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2008. Από τότε, το μέλλον της επενδυτικής της τράπεζας αποτελεί σημείο έντονων διαφωνιών μεταξύ της διοίκησης και του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα