Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών του πετρελαίου, για τέταρτη εβοδομάδα, αυξάνει τις ανησυχίες, ότι το κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει τις δαπάνες των καταναλωτών. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. οδηγούσαν την πτώση, μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ.

«Η δυνητική επίδραση της ανόδου του πετρελαίου στην διεθνή οικονομία δεν έχει ακόμη φανεί», ανέφερε ο Isaho Nakasho, ο οποίος διαχειρίζεται 40 εκατ. δολ. σε μετοχές στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, με την Fuji Investment Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, αντικατοπτρίζουν κατά κύριο λόγο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και όπως φαίνεται, αυτές, οδεύουν σε μία ύφεση».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 0,2%, φθάνοντας στις 91,38 μονάδες, στις 12 μ.μ., ώρα Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ, αποτελούσαν περισσότερο του ημίσεως των συνολικών απωλειών του δείκτη, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα σημείωσε συνολικά άνοδο σε ποσοστό 1,5%.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor, της μεγαλύτερης προμηθεύτριας chip στον κόσμο, κατόπιν παραγγελίας, ανακοίνωσε χθες ότι οι πωλήσεις της τον Σεπτέμβριο κινήθηκαν πτωτικά, μετά από τα υψηλότερα επίπεδα μηνός.Ο δείκτης Taiex υποχωρούσε κατά 0,1%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έχανε 0,3%, φθάνοντας στις 11.325,46 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix σημείωνε επίσης απώλειες 0,3%, φθάνοντας στις 1.138,07 μονάδες.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα και το Χονγκ Κονγκ. Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην Κίνα την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, μετά από πέντε ημέρες που το Χρηματιστήριο ήταν κλειστό, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα