Σε πτωτικά τροχιά παραμένει, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνοντας ότι μπορεί να χάσει και το ψυχολογικό όριο των 1.250 μονάδων.
Στις 11:03 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.247,04 μονάδες με απώλειες 0,72%, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα, ήτοι στα 7,8 εκατ. ευρώ.
Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι μερικώς ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πτώση δεν έχει έρθει μέσα από υψηλούς τζίρους, δείχνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών δεν στοχεύει στη ρευστοποίηση των θέσεών τους. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος που υποστηρίζει ότι τα κεφάλαια έπρεπε να κρατήσουν τα επίπεδα.
Παράλληλα, το κλίμα της αβεβαιότητας συντηρεί αφενός η αδράνεια της κυβέρνησης και αφετέρου η σιγή ασυρμάτου που επικρατεί από τη μεριά των δανειστών. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει διορθωτικό φορολογικό στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, χρονοδιάγραμμα που μπορεί και να μην τηρηθεί. Σ' αυτό περιλαμβάνονται κρίσιμα ζητήματα, όπως ο φόρος υπεραξίας στις συναλλαγές, που "καίνε" την επενδυτική κοινότητα, αλλά το οικονομικό επιτελείο δεν δείχνει να "βιάζεται".
Από την άλλη πλευρά, οι δανειστές περισσότερο αποπροσανατολίζουν με τις διάφορες δηλώσεις τους για το ελληνικό ζήτημα, παρά ξεδιαλύνουν την αβεβαιότητα. Ενώ το χρονοδιάγραμμα των συμφωνιών είναι σαφές («μόλις επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, δηλαδή τον Απρίλιο, θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»), διαρροές, δηλώσεις και πάσης φύσεως δημοσιεύματα καλλιεργούν τη σύγχυση, πλήττοντας ευθέως την όποια εμπιστοσύνη έχει επανέλθει για την ελληνική οικονομία.
Γενικευμένο το αρνητικό πρόσημο στο ταμπλό, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τράπεζες, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και τη MIG. Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά 1,18% στις 192 μονάδες και ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,68% στις 406 μονάδες.