Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 10:24
UPD:10:47

«Στις διεθνείς αγορές αναµένονται τάσεις συσσώρευσης δεδοµένης της επιφυλακτικότητας λόγω της αύξησης των τιµών πετρελαίου (η Wall Street έκλεισε πτωτικά χθες). Αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά και τις ελληνικές µετοχές και να έχουµε ρευστοποιήσεις κερδών, µε τις τραπεζικές µετοχές ωστόσο να παραµένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Aspis Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Σύμφωνα με τη Fortius Finance, «τράπεζες και τηλεπικοινωνίες υποκινούµενες από “ξένες” εντολές οδηγούν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, σχεδόν σε καθηµερινή βάση, µε το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται και στην υπόλοιπη αγορά βελτιώνοντας περαιτέρω το υπάρχον κλίµα. Παρά το ότι οι τροµοκρατικές επιθέσεις χθες στην Αίγυπτο δεν έδειξαν να ανησυχούν τους επενδυτές στο χρηµατιστήριο του Τόκιο σήµερα το πρωί, η υποχώρηση της Wall Street µετά το µέσο της χθεσινής συνεδρίασης εκτιµούµε ότι θα οδηγήσει αρχικά σε αρνητικές περιοχές τα µεγάλα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια προκαλώντας κάποιες πιέσεις και στο ΧΑ στο ξεκίνηµα της συνεδρίασης, οι οποίες δύνανται να αµβλυνθούν στη συνέχεια, εφόσον συνεχισθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για δεικτοβαρείς µετοχές».

«Η πίεση λόγω των τιμών πετρελαίου στις διεθνείς αγορές χθες αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο Χ.Α. σήμερα. Κάποια πιθανή μικρή υποχώρηση σήμερα δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά η άνοδος θα μπορούσε να συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα», εκτιμά η Artion Χρηματιστηριακή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα κάνει «πρεμιέρα» στο Χ.Α. το σύνολο των 16.341.440 τίτλων της επενδυτικής εταιρείας «Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ» (GNEF) http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/08/967228.htm .

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής της GNEF είναι «ΓΚΝΕΦ» και με λατινικούς χαρακτήρες «GNEF». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης θα ισούται φυσικά με την τιμή διάθεσης (3,22 ευρώ).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα