Νευρικότητα και απώλειες στο Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 11:09
UPD:11:18
FOSPHOTOS / ALEXANDROS KATSIS/Alexandros Katsis

Συσσώρευσης συνέχεια έχουμε και σήμερα στην εγχώρια αγορά, με το ΧΑ να κινείται στο ίδιο νευρικό και σταθεροποιητικό μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:05 βρίσκεται στις 1.267,65 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,57%, αλλά έχοντας προηγουμένως αλλάξει πρόσημο 2 φορές.

Η καθυστερήσεις σε κρίσιμα ζητήματα έχουμε αναφέρει ότι σταδιακά θα διαβρώσουν το θετικό κλίμα, με την αγορά να αποτυπώνει αυτήν την εξέλιξη με γλαφυρό τρόπο. Άλλωστε, η συναλλακτική δραστηριότητα συγκεντρώνεται σε τόσο λίγους τίτλους καθημερινά, που η εικόνα της τάσης σαφώς αλλοιώνεται, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι μετοχές με "διαμαντένιο" υπόβαθρο παραμένουν ανενεργές στα "παρασκήνια".

Η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται ότι τείνει να γίνει πανομοιότυπη με τις προηγούμενες, επιβεβαιώνοντας ότι σ' αυτή τη φάση η αγορά δεν έχει καταλύτες για κάτι εξαιρετικά καλύτερο, με τον γενικό δείκτη να κινείται σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης μόλις 10 -15 μονάδων.

Ωστόσο, καθώς οι ρευστοποιήσεις δε βγαίνουν και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει ανθεκτικότητα στην περιοχή των 1.270 με 1.280 μονάδων, ο στόχος των 1.300 μονάδων για την αγορά διατηρείται, και εν συνεχεία τις 1.380 μονάδες αρκεί να αυξηθούν οι τζίροι που παραμένουν απελπιστικά ισχνοί.

Στο ταμπλό πάντως επικρατούν αρνητικά πρόσημα, με τους ισχυρούς τίτλους του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ να διορθώνουν στο βηματισμό του Γενικού Δείκτη.

Αντίθετα, αντίρροπες δυνάμεις εκδηλώνονται από την Εθνική και την Πειραιώς, αν και η αδυναμία είναι εμφανής.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα