Δοκιμαστική πτήση Κονκόρντ από την Air France

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2001 16:37

Ενα γαλλικό Κονκόρντ, στο οποίο έγιναν τροποποιήσεις σε συστήματα ασφαλείας, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη δοκιμαστική του πτήση, ανακοινώθηκε απο την εταιρεία Αir France.

Το αεροπλάνο πέταξε για περίπου δυόμισι ώρες με ταχύτητα μικρότερη της υπερηχητικής, και μόνο για λίγα λεπτά ανέπτυξε υπερηχητική ταχύτητα. Σκοπός της δοκιμαστικής πτήσης ήταν να ελεγχθεί η ικανότητα του αεροπλάνου, με τις νέες δεξαμενές καυσίμων, τα νέα ελαστικά Μισλέν και μετά τις νέες τεχνικές τροποποιήσεις τις οποίες υπέστη.

Η Αir France ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και άλλη δοκιμαστική πτήση σε λίγες ημέρες και θα επιχειρηθεί προσγείωση με τους τρεις απο τους τέσσερις κινητήρες του Κονκόρντ. Η British Airways έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις στα Κονκόρντ που διαθέτει και προτίθεται να επαναλάβει τις κανονικές πτήσεις τον άλλο μήνα.

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν συνολικά 16 υπερηχητικά αεροπλάνα, τα οποία από τις 16 Αυγούστου 2000 παραμένουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας της συντριβής ενός γαλλικού Κονκόρντ κοντά στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 113 άνθρωποι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα