Απώλειες στο τέλος

Αλλαξε το κλίμα το τελευταίο διήμερο
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2004 00:01

ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις έκλεισε η εβδομάδα στη Wall Street, παρά τη μεγάλη αντοχή που έδειξε στο ένα ρεκόρ του πετρελαίου μετά το άλλο. Το ενδιαφέρον τώρα το επενδυτών είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που θα αρχίσουν να ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και στην περαιτέρω πορεία των τιμών πετρελαίου, καθώς ειδικοί προβλέπουν ότι θα συνεχίσουν την άνοδο και την επόμενη εβδομάδα.

Στη Wall Street, οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις από την πτώση του κλάδου φαρμάκων και ημιαγωγών, αλλά και από τα κατώτερα απ΄ό,τι αναμενόταν στοιχεία για την αγορά απασχόλησης. Οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας άσκησαν πιέσεις στους δείκτες Dow Jones και Standard & Poor's 500 για δεύτερη διαδοχική ημέρα, εν μέσω ανησυχιών για τα φάρμακα που χορηγούνται για αρθριτικά. Ο κλάδος ημιαγωγών άσκησε πιέσεις στο δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, με επικεφαλής τη μετοχή της Advanced Micro Devices, που κατέγραψε απώλειες 3,2%, εν μέσω φημολογιών ότι η αύξηση των αποθεμάτων θα δυσκολέψει την εταιρεία να ανταποκριθεί στο στόχο για τις πωλήσεις της. Επίσης, οι επενδυτές απογοητεύθηκαν από τα στοιχεία για την απασχόληση, σύμφωνα με τα οποία δημιουργήθηκαν μόνο 96.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, τη στιγμή που αναμένονταν 148.000.

Στην Ευρώπη, ο τεχνολογικός κλάδος με επικεφαλής τη Nokia παρέσυρε τις μετοχές από τα υψηλά πενταμήνου, ενώ και τα στοιχεία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκάλεσαν ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας. Στον τεχνολογικό κλάδο επικρατεί αβεβαιότητα εν όψει των αποτελεσμάτων της Nokia και της Philips Electronics την επόμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι μετοχές των δύο τελευταίων να υποχωρήσουν 2,4% και 1,8% αντίστοιχα. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,46%, με αποτέλεσμα να «ψαλιδιστούν» τα εβδομαδιαία κέρδη του μόλις στο 0,6%, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 έχασε 0,64% της αξίας του.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας με απώλειες 0,05%.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα