Αναζητεί καταλύτη το Χ.Α.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 14:07
UPD:14:17
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Έντονη μεταβλητότητα και στάση αναμονής είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τους εγχώριους επενδυτές να δείχνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι αναμένουν πρόοδο σε βασικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, στις 14:01 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.274,84 μονάδες με απώλειες 0,16%, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 27,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 εκατ. αφορούν σε πακέτα.

Η περιοχή των 1.270 - 1.280 μονάδων αποδεικνύεται ανθεκτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παρά τη στασιμότητα σε κρίσιμα ζητήματα οι προσδοκίες είναι θετικές. Ωστόσο, οι εγχώριοι αναλυτές θεωρούν ότι η αβεβαιότητα δεν θα πρέπει να συντηρηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς τα όποια ψήγματα αισιοδοξίας δεν θα αργήσουν να διαβρωθούν.

Η αγορά φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επηρεάζεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με την κυβέρνηση να κωλυσιεργεί σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η διόρθωση του φορολογικού και ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία και θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά.

Το ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι σημαντικοί τίτλοι του FTSE διατηρούν την ανοδική τους τροχιά, αν και οι τζίροι δεν ικανοποιούν. ΔΕΗ (+0,45%), ΟΤΕ (+0,16%) και ΟΠΑΠ (+1,36%) στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη, ενώ επικουρικά λειτουργεί για ακόμη μία μέρα η MIG (+1,08%), από την οποία η αγορά αναμένει πολλά.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών δεν έχει «αγγίξει» το αρνητικό πρόσημο σήμερα, χωρίς να έχουν γίνει υπερβολές από τις μετοχές. Η Εθνική κινείται στο +1,6%, η Eurobank στο +0,9%, ενώ Πειραιώς και Alpha Bank εμφανίζονται αδύναμες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΤΡ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα