Ικανοποίηση στο Χ.Α. από την επιστροφή της τρόικας

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 11:02
UPD:11:09
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με κέρδη ξεκίνησε τις συναλλαγές της Τρίτης η ελληνική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ελαφρώς ικανοποιημένοι από τη σκιαγράφηση ενός άτυπου χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή της τρόικας.

Στις 10:55, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.281,18 μονάδες με κέρδη 0,34%, ενώ ο τζίρος εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με την ίδια ώρα στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες, μετά το τέλος του Eurogroup, ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα έως το τέλος της εβδομάδας με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο επί της αξιολόγησης του προγράμματος πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 10 Μαρτίου.

Ωστόσο, η αγορά φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επηρεάζεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με την κυβέρνηση να κωλυσιεργεί σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η διόρθωση του φορολογικού και ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία και θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, πάντως, η αγορά παραμένει αρκετά ευάλωτη καθώς την ώρα που η κυβέρνηση και η τρόικα θα έπρεπε να «τρέξουν» για να στηρίξουν τα όποια σημάδια ανάκαμψης έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθυστερούν τις αποφάσεις επηρεάζοντας άμεσα τη ρευστότητα στην οικονομία.

Στο ταμπλό, ανοδικά και σήμερα η Eurobank, με κέρδη 1,69%, συνεχίζοντας την καλή πορεία μετά το +5,74% χθες. Η διοίκηση καλείται να κερδίσει το «στοίχημα» της ιδιωτικοποίησης το προσεχές διάστημα και ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν μεγάλα hedge funds του εξωτερικού για συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου είναι ζωηρό.

Επαναφορά στις καλές επιδόσεις για τη MIG, η οποία ενισχύεται κατά 2,15% εν αναμονή θετικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ ανακάμπτει και ο ΟΤΕ μετά τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα