Νέα διορθωτική κίνηση από το Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 18:06
UPD:18:08
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικρές απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αναμένουν το επόμενο σήμα για να διαλέξουν κατεύθυνση.

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε  στις 1.276,82 μονάδες με πτώση 0,28%, έχοντας υψηλό ημέρας στις 1.282,65 μονάδες (άνοδος 0,17%) και χαμηλό στις 1.265,67 μονάδες (πτώση 1,16%).

Μετριότατος ο τζίρος που ανήλθε σε 56,9 εκατ., που γίνεται ακόμη φτωχότερος αν αφαιρεθούν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 16,16 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος διαμορφώθηκε στα 22,54 εκατ. τεμάχια.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών επιδιώξεων, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης να εκκρεμεί ακόμη. Η αβεβαιότητα που συντηρείται αντανακλάται πλήρως στο ταμπλό, καθώς χωρίς μια ουσιαστική και ξεκάθαρη λύση δεν μπορεί κανείς να τοποθετηθεί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι έχουν συνηθίσει τις αγορές να λαμβάνουν απόφαση ακόμη και την τελευταία στιγμή επομένως ούτε προς την κατεύθυνση της μη λύσης για το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-15 μπορεί να τοποθετηθεί κανείς.

Επί της ουσίας το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εγκλωβιστεί σε τρία σημαντικά ζητήματα. Επιστροφή τρόικας, BlacRock και χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015. Όσο αυτά τα ζητήματα παραμένουν εκκρεμή, οι ξένοι θα απέχουν και η αγορά θα βρίσκεται περιορισμένη και άτονη μέσα σε συγκεκριμένο εύρος.

Η αναμονή αυτή έδωσε την ευκαιρία στην αγορά να αποκομίσει για ακόμη μία μέρα τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τους τίτλους που είχαν υπεραποδώσει να διορθώνουν σημαντικά.

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας ξεχωριστές αναφορές πρέπει να γίνουν για τις μετοχές των Ιντρακομ ( Άνοδος 7,14% με συναλλαγές 1 εκατ. τμχ και την κεφαλαιοποίηση για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ), εν μέσω έντονων φημολογιών για ενδιαφέρον ενδιαφέρον τρίτων σε τμήματα του ομίλου, και Eurobank με άνοδο 5,74% και συναλλαγές 2 εκατ. τμχ. Πολύ καλή η εικόνα των Kleeman και Ιντρακατ.

Στο ταμπλό, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων με απώλειες 2% και 1,92% αντίστοιχα, ενώ ΔΕΗ και Εθνική ακολούθησαν κατά πόδας με απώλειες 1,52% και 1,08% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα στάθηκε η Coca Cola η οποία με «χρονοκαθυστέρηση» (τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν την Παρασκευή), απέδωσε κέρδη 2,32%, η Jumbo η οποία ενισχύθηκε κατά 1,81% φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά (14,10 ευρώ) και η Τιταν η οποία βρέθηκε στο +1,71%. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα