Διορθώνει το Χ.Α., αλλά κρατά τις 1.270 μονάδες

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 14:16
UPD:14:24
G4PHOTOS/EUROKINISSI

Υποτονικό είναι το κλίμα σήμερα στο Χ.Α., με τους επενδυτές να κινούνται περισσότερο στην κατεύθυνση της ανίχνευσης ευκαιριών αποκόμισης κερδών και λιγότερο στην τοποθέτηση.

Στις 14:03 ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.270,82 μονάδες με απώλειες 0,82%, ενώ ο όγκος ανέρχεται μόλις στα 10,4 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 1,57 εκατ. τεμάχια έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων.

Κατά το σημερινό Eurogroup, αναμένεται να διαγνωστούν οι προθέσεις των ευρωπαίων δανειστών για την Ελλάδα, όπου  η ελληνική πλευρά θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της επιστροφής της τρόικας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει από τον... Σεπτέμβριο. Το κλίμα μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της δεν είναι θετικό, με την αβεβαιότητα του χρόνου καταβολής της επόμενης δόσης να αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Ενδεχομένως αυτή θα είναι και η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της χώρας μας, με τους Ευρωπαίους να βρίσκονται σε εμφανώς δύσκολη θέση για τα «όπλα» πίεσης που θα διαθέτουν έναντι της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Είναι σαφές, όμως, ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η οικονομία δεν έχει ομαλοποιηθεί, γι' αυτό και κάθε καθυστέρηση μπορεί να της στερήσει πολύτιμο χρόνο για την ανάκαμψή της.

Οι επενδυτές έχουν ζυγίσει κάθε πιθανή έκβαση των συνομιλιών της Ελλάδας με την Ευρώπη, τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής, λαμβάνοντας ορισμένα από τα κέρδη της προηγούμενης περιόδου, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο ταμπλό, επικρατούν τα αρνητικά πρόσημα, με τον FTSE 25 να υποχωρεί στις 14:05 κατά 0,73%, ενώ τον τραπεζικό δείκτη να σταθεροποιείται με κέρδη μόλις 0,02% στις 196 μονάδες.

Η Jumbo και η Eurobank ξεχωρίζουν με κέρδη 0,79% και 3,37% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 2%, τα ΕΛΠΕ και η Ελλάκτωρ κατά 1,6%, η ΔΕΗ κατά 1,43% και η ΕΕΕ κατά 0,79%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα