Στρατηγική συμμαχία Gulf Air - Egypt Air

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004 16:26

Συμφωνία για πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας ανακοίνωσαν η Gulf Air και η Egypt Air. Οι δύο εταιρίες θα συνεργασθούν στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς στη Μέση Ανατολή, όπως και στην αμοιβαία ενίσχυση της διασύνδεσης παγκόσμιων προορισμών. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης συνεργασία στους τομείς marketing και πωλήσεων, προγραμματισμού πτήσεων, υπηρεσίες μεταφοράς φορτίων σε διεθνείς σταθμούς, μίσθωση αεροσκαφών και σύνδεση των προγραμμάτων προνομίων για τακτικούς πελάτες.

Ως πρώτη φάση αυτής της συνεργασίας, θα ξεκινήσουν πτήσεις συνεκμετάλλευσης μεταξύ Μπαχρέιν-¶μπου Ντάμπι-Ομάν και Καϊρου- Αλεξάνδρειας. Επιπλέον, θα περιλαμβάνουν συνδεδεμένες υπηρεσίες σε κύριους προορισμούς της Αιγύπτου όπως το Sharm- El- Sheikh και η Hurgada. Με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος οι πτήσεις θα επεκταθούν σε επιπλέον αποστάσεις , συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Κάϊρο- Μπαχρέιν- Σίδνεϋ.

Η συμφωνία θα δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες, με εισιτήριο της μιας εταιρείας να έχουν πρόσβαση σε πτήσεις του άλλου φορέα και θα διευκολύνει με μία αυξημένη συχνότητα δρομολογίων την εξυπηρέτηση, του επιχειρηματικού και γενικού κοινού. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει την δυνατότητα να συναγωνιστεί οποιοδήποτε αερομεταφορέα της περιοχής.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να συνδέσουν τα υπόλοιπα λειτουργικά σημεία με τα δίκτυά τους σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη, είτε μέσω κοινών υπηρεσιών όπως στους προαναφερθέντες προορισμούς, είτε με απευθείας συντονισμό του προγραμματισμού πτήσεων των δύο εταιριών, επιτρέποντας έτσι την άνετη και εύκολη σύνδεση.

Την αρχική συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν o κ. Τζέιμς Χόγκαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gulf Air και ο κ. Ατέφ Αμπτουλχαμίντ Μουσταφά Πρόεδρος της Egypt Air, στο πλαίσιο της συνάντησης Ανωτάτων Στελεχών Αεροπορικών Εταιριών της Μ. Ανατολής που διεξήχθη στην Βηρυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα