Μετριοπαθής διόρθωση στο Χ.Α.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 11:15
UPD:11:24
EUROKINISSI

Με απώλειες ξεκινά την εβδομάδα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να αναμένουν νέα από τρία μέτωπα: Επιστροφή τρόικας, BlackRock και χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015. Όσο αυτά τα ζητήματα παραμένουν εκκρεμή, η αγορά θα βρίσκεται βαλτωμένη σε ένα στενό εύρος 100-150 μονάδων.

Με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ο Γενικός Δείκτης στις 11:02 βρίσκεται πτωτικά κατά 0,18% στις 1.278,11 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά περιμένει συγκεκριμένες ειδήσεις, με χρονοδιαγράμματα και πλαίσιο για να μπορέσει να τοποθετηθεί. Γι' αυτό, άλλωστε, η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής για το ΑΕΠ του δ' τριμήνου 2013 δεν λειτούργησε τόσο ευεργετικά όσο θα περίμενε κανείς, παρά το γεγονός ότι εξέπληξε ευχάριστα την αγορά.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup, όπου η ελληνική πλευρά θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της επιστροφής της τρόικας για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που έχει ξεκινήσει από τον... Σεπτέμβριο. Το κλίμα μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της δεν είναι θετικό, με την αβεβαιότητα τους χρόνου καταβολής της επόμενης δόσης να αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Παράλληλα, οι αντιστάσεις που έχουν βρει δεικτοβαρείς τίτλοι, μετά την άνοδο της τελευταίας περιόδου, δείχνουν ισχυρές για να διασπαστούν, πόσο μάλλον αν δεν υπάρχουν σημαντικοί καταλύτες.

Έτσι, σήμερα έχουμε τη ΔΕΗ να υποχωρεί κατά 0,71%, τον ΟΤΕ να καταγράφει απώλειες 1,20%, τη MIG να βρίσκεται στο -0,87% και την Jumbo να διορθώνει κατά 0,22%.

Αδύναμη εμφανίζεται και η Εθνική με απώλειες 0,27%, την ώρα που η Alpha Bank σημειώνει κέρδη μόλις 0,29% και η Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,04%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα