Στο χρηματιστήριο η Slovak Telecom

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 23:13
UPD:16/02/2014 16:26
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Το «πράσινο φως» για την εισαγωγή των μετοχών στο χρηματιστήριο έδωσε η Deutsche Telekom (φωτογραφία αρχείου), η οποία είναι ο βασικός μέτοχος της σλοβακικής εταιρείας.

Την έξοδό της από τη Slovak Telecom σχεδιάζει να ολοκληρώσει εντός του έτους η σλοβακική κυβέρνηση, μέσω της αρχικής δημόσιας εγγραφής του μεριδίου 49%, που ελέγχει σήμερα.

Το «πράσινο φως» για την εισαγωγή των μετοχών στο χρηματιστήριο έδωσε η Deutsche Telekom, η οποία ως βασικός μέτοχος της σλοβακικής εταιρείας σταθερής και κινητής τηλεφωνίας είχε το δικαίωμα να επιδιώξει την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής της ή και απόκτηση του πλήρους ελέγχου.

Ο σλοβάκος υπουργός Οικονομίας Τόμας Μαλατίνσκι γνωστοποίησε ότι χθες υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης με την Deutsche Telekom, το οποίο της επιτρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στα σχέδιά της. Όπως είπε, θα επιλεγούν άμεσα οι σύμβουλοι και οι επενδυτικές τράπεζες που θα αναλάβουν την αρχική δημόσια εγγραφή, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εννέα μηνών.

«Είμαστε πλέον έτοιμοι να προβούμε στην πώληση του μεριδίου μας» είπε ο κ. Μαλατίνσκι, αποφεύγοντας, πάντως, να αποκαλύψει σε ποιο χρηματιστήριο θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή ή ποιο είναι το ποσό που φιλοδοξεί να αντλήσει η κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα