Marks&Spencer: Χαμηλότερη η μείωση των πωλήσεων

Ο ψυχρός καιρός αύξησε τις αγορές μπουφάν και πουλόβερ
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 10:03

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ μείωση κατά τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σημείωσαν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς ο ψυχρός καιρός, οδήγησε τους καταναλωτές στην αγορά μπουφάν και πουλόβερ. Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα κέρδη, στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης 5,5% το δωδεκάμηνο που έληξε στις 2 Οκτωβρίου, μετά από μείωση 6,3% τις πρώτες 10 εβδομάδες της εξεταζόμενης χρονικής περιόδου, όπως αναφέρει η εταιρεία. Το πρώτο εξάμηνο τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 285 εκατ. λίρες Αγγλίας (511 εκατ. δολ.) από 295 εκατ. λίρες.

Ωστόσο, τα κέρδη, συγκρινόμενα με αυτά της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, ύψους 325 εκατ. λιρών, βρίσκονται μέσα στην κλίμακα των προβλέψεων της Marks & Spencer.

Χθες, οι μετοχές της, υποχωρούσαν 1,75 πένες, φθάνοντας στις 343 πένες η μία, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εταιρεία, βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς ιδίων μετοχών, αξίας 2,3 δισ. λιρών Αγγλίας από τους επενδυτές, μέσω προσφορά η οποία θα κλείσει στις 22 Οκτωβρίου, στις 3 μ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα