Υποτονικό κλίμα στο Χ.Α.

Δεν βοήθησαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 14:43
UPD:14:45
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υπό αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να αποτυπώνει στο ταμπλό τις ανησυχίες της για τις καθυστερήσεις της άφιξης της τρόικας, αφήνοντας κατά μέρους τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της ύφεσης.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στις 14:18 βρίσκεται με απώλειες -0,08% στις 1.270,88 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,3 εκατ. έχουν πραγματοποιηθεί μέσω πακέτων.

Το κλίμα άλλαξε απότομα το τελευταίο μισάωρο, μετά τις διαρροές ότι έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα και οι υπουργοί Οικονομικών απλώς θα ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με τις εν λόγω διαρροές, υπάρχουν ακόμα μερικές πτυχές που πρέπει να διευκρινιστούν.

Παράλληλα, ευρωπαίος αξιωματούχος διέρρευσε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να έχει κάποιος «βέβαιη άποψη» για πρωτογενές πλεόνασμα, δεδομένου ότι η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος του 2013 στις 23 Απριλίου.

Οι νέες αυτές πληροφορίες προκάλεσαν περιορισμένες αναταράξεις στην αγορά, η οποία βρισκόταν στους ρυθμούς της ανακοίνωσης της πορείας του ΑΕΠ το 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση στην ελληνική οικονομία το δ' τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκε στο -2,6%, μικρότερη του αναμενομένου. Για το 2013 η ύφεση περιορίστηκε στο 3,7%.

Στο ταμπλό για δεύτερη μέρα πάνω από τα 6,3 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,31%.

Εθνική και Alpha Bank πάντως επιμένουν με θετικό πρόσημο, την ώρα που η Eurobank και η Πειραιώς ακολουθούν αντίθετη πορεία.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα