Διαγραφή οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ. μετά από 18 χρόνια

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 17:25

Με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου, καθορίστηκε ο τρόπος και η διαδικασία διαγραφής των οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ. που προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν για αγορά διαμερίσματος στην πολυκατοικία επί της οδού Αριστείδου 28 στην Καλαμάτα, η οποία κατέρρευσε από το σεισμό της 13ης Σεπτεμβρίου 1986.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο τοπικό γραφείο του Ο.Ε.Κ. Μεσσηνίας, μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. Απόδειξη εξόφλησης τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπήρχαν μέχρι την ημερομηνία του σεισμού (13/9/1986).

Β. Πιστοποιητικό βαρών του Υποθηκοφυλακείου της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει εγγραφεί υποθήκη για την εξασφάλιση του ποσού του δανείου που έχει χορηγηθεί.

Γ. Αντίγραφο συμβολαίου κτήσης του ακινήτου.

Μετά των έλεγχο των ανωτέρων δικαιολογητικών, ο Ο.Ε.Κ. θα εγκρίνει τη διαγραφή των οφειλών και θα διαβιβάζει καταστάσεις με το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου και τον αριθμό λογαριασμού του δανείου του, στην Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος (ως διάδοχο της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος), όπου και θα πραγματοποιείται η διαγραφή των οφειλών που προέρχονται από κεφάλαια του Ο.Ε.Κ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα