KarstadtQuelle: Aναγκαία η συμφωνία με τα σωματεία των εργαζομένων

Προκειμένου να επιτύχει την οικονομική στήριξη των τραπεζών
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 09:49

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, με τα σωματεία των εργαζομένων, πρέπει να επιτύχει αυτήν την εβδομάδα η KarstadtQuelle AG, η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια πολυκαταστημάτων της Γερμανίας, για τη μείωση των θέσεων εργασίας και τις ώρες απασχόλησης, προκειμένου να πείσει τις δανείστριες τράπεζες να τη στηρίξουν οικονομικά.

«Θα υπάρξει πρόβλημα στην περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Joerg Howe, σε συνέντευξη που παραχώρησε από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Εσσεν. Η εταιρεία, που απασχολεί περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, άρχισε χθες τις συνομιλίες με τα σωματεία των εργαζομένων.

Ο επικεφαλής της, Christoph Achenbach, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της τον Ιούλιο, με στόχο τη διάσωση της εταιρείας, μετά από τρία χρόνια μείωσης των πωλήσεων, σχεδιάζει να πουλήσει 77 καταστήματα και περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να αντλήσει 1,6 δισ. ευρώ (1,97 δισ. δολ.).

Τον περασμένο μήνα, η ένωση εργαζομένων Ver.di, είπε, ότι, τα σχέδια της εταιρείας θα επηρεάσουν συνολικά 20.000 εργαζομένους.

Η KarstadtQuelle, η οποία κάποτε ήταν μία από τις μετοχές των εταιρειών που συνέθεταν τον δείκτη DAX, με χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των τεσσάρων δισ. ευρώ, έχασε περισσότερο από το ήμισυ της αξίας της, όταν διεγράφη από τη λίστα των εταιρειών του, τον Φεβρουάριο του 2001.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 29 σεντς, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 12,29 ευρώ η μία, χθες. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,45 δισ. ευρώ.

Χθες, η εκπρόσωπος της Ver.di, Franziska Wiethold, δήλωσε, ότι οι θέσεις της διοίκησης απέχουν πολύ από τις αντίστοιχες των εργαζομένων, αναφορικά με το κλείσιμο των καταστημάτων και την πιθανή απόλυση εργαζομένων από τα πολυκαταστήματά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα