Burberry: 8% η αύξηση των καθαρών κερδών το α' εξάμηνο

Καθώς ανακάμπτει παγκοσμίως η αγορά των ειδών πολυτελείας
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 10:49

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 8%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της βρετανικής εταιρείας ειδών πολυτελείας, γνωστής για τις καρό καμπαρτίνες της, Burberry Group Plc, μετά την προσθήκη νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία περισσοτέρων καταστημάτων σε πόλεις, όπως το Τόκυο.

Οι πωλήσεις της, σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 14%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτά θα αυξηθούν στο ίδιο ποσοστό.

Η επικεφαλής της, Rose Marie Bravo, σχεδιάζει φέτος την αύξηση κατά 8% του χώρου των καταστημάτων, καθώς ο κλάδος των ειδών πολυτελείας ανακάμπτει. Το τμήμα Gucci, της Pinault-Printemps-Redoute SA, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε ότι τα λειτουργικά του κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

«Η Burberry ευνοήθηκε από τη σταθερή στρατηγική της στην παραγωγή προϊόντων«, ανέφερε σε δήλωσή της η Bravo, 53 ετών.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 6,25 πένες, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 364 πένες η μία, χθες, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Διατέθηκαν στους επενδυτές από την GUS Plc, στις 230 πένες η μία, τον Ιούλιο του 2002. Η GUS, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Argos στη Βρετανία, συνεχίζει να κατέχει το 66% των μετοχών της Burberry.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα