Νέο προϊόν «Πειραιώς Diamonds»

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 11:35

Από την Πέμπτη 14/10/2004 έως και την Πέμπτη 4/11/2004 θα γίνονται οι εγγραφές για το νέο προϊόν της σειράς “Πειραιώς Diamonds”. Η έκδοση αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, απευθύνεται σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε δολάρια Αμερικής και οι οποίοι επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την εξέλιξη του διατραπεζικού Δολαριακού επιτοκίου 6 μηνών (6m Libor).

Τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος είναι :

“Diamond 5Υ Callable – Libor I”

Προθεσμιακή κατάθεση σε δολάρια ΗΠΑ, μέγιστης διάρκειας 5 ετών και με το δικαίωμα της Τράπεζας να προβεί σε ανάκληση της πριν το τέλος της 5ετίας. Η απόδοση της κατάθεσης γίνεται ανά εξάμηνο και είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη του διατραπεζικού Δολαριακού επιτοκίου 6 μηνών (6m Libor). Συγκεκριμένα ο επενδυτής θα λάβει για τον πρώτο χρόνο ετησιοποιημένη απόδοση 6,25% ανά εξάμηνο. Οι ετησιοποιημένες αποδόσεις για κάθε ένα από τα επόμενα εξάμηνα είναι συνάρτηση της απόδοσης της προηγούμενης περιόδου και του εκάστοτε ισχύοντος επιτοκίου Libor 6 μηνών.

Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να λήξει πρόωρα τη κατάθεση στο σύνολο της από το πέρας του πρώτου εξαμήνου (συγκεκριμένα τη ημέρα καταβολής των τόκων), και κάθε εξάμηνο στη συνέχεια, καταβάλλοντας στον επενδυτή το 100% του κεφαλαίου του καθώς και τους τόκους (αν προκύψουν) για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στο παραπάνω προϊόν είναι $ 15.000 ενώ η έναρξη της κατάθεσης είναι στις 5/11/2004.

Αναλυτική ενημέρωση για τα προϊόντα, παρέχεται από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, στο τηλ. 800 11 20000 ή από την ιστοσελίδα της Τράπεζας www.piraeusbank.gr .

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, η απόδοση που προσέφερε το προϊόν “Diamond EuroDollar Ανόδου V”, της σειράς των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου “Πειραιώς Diamonds” ήταν ιδιαίτερα υψηλή.

Όπως επισημαίνεται, η απόδοση του εν λόγω προϊόντος που έληξε την 30ή Σεπτεμβρίου 2004 ανήλθε στο 4,10% συνδυάζοντας την επίτευξη μιας εξαιρετικά υψηλής απόδοσης με την κατά 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου του καταθέτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα