DailyFx.gr: Τι είπε η Yellen Χθες;

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 11:42
UPD:20/02/2014 09:17

Στη χθεσινή της ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου η Janet Yellen τόνισε ότι δεν έχει επιστρέψει ακόμη η σταθερότητα στην αμερικανική οικονομία και αυτό είναι επόμενο καθώς η FED συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της υπογράμμισε ότι η FED δεν ανησυχεί για τα τελευταία δύο απογοητευτικά αποτελέσματα από τις νέες θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α καθώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του χειμώνα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την ανεργία, απάντησε ότι το ποσοστό συμμετοχής είναι σημαντικός δείκτης μέτρησης της απασχόλησης, αλλά η βελτίωσή του δεν αποτελεί προτεραιότητα της FED, παρότι το ποσοστό συμμετοχής βρίσκεται κοντά σε χαμηλά 35 ετών.

Ακόμη διευκρίνισε ότι η συνέχιση του “taper” αποτελεί τη βασική επιδίωξη της FED και αυτό θα αλλάξει μόνο εφόσον μεταβληθούν σημαντικά οι συνθήκες στην αγορά.

Τέλος, φάνηκε ψύχραιμη σχετικά με τη κρίση που πλήττει τις αναδυόμενες οικονομίες, καθώς όπως είπε δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς