ΣΙΔΜΑ: Επένδυση 1,7 εκατ. ευρώ στον Ασπρόπυργο

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 14:26

Σε νέα επένδυση, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε η Σιδηρεμπορική Μακεδονίας Α.Ε. (ΣΙΔΜΑ), για την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονης μονάδα επεξεργασίας μεταλλικών στοιχείων.

Στεγάζεται σε χώρους συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. των εγκαταστάσεων του ολοκληρωμένου κέντρου εξυπηρέτησης και επεξεργασίας χάλυβα (Steel Service Center) στον Ασπρόπυργο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΣΙΔΜΑ έχει επενδύσει κατά την τελευταία τριετία περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των δύο μονάδων παραγωγής της, στον Ασπρόπυργο και το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το επενδυτικό της σχέδιο αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και την προσθήκη νέων δυνατοτήτων μεταποίησης, οι οποίες μέχρι σήμερα καλύπτονταν κυρίως από εξωτερικούς συνεργάτες.

Στο τρέχον έτος, η ΣΙΔΜΑ έχει προχωρήσει σε δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού και έργων υποδομής ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004, ο κύκλος εργασιών για το σύνολο προϊόντων ιδίων και αντιπροσωπείας ανήλθε σε € 92,2 εκ., έναντι €73,1 εκ. το 2003 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 26,2%. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 7,7 εκ., έναντι € 3,1 εκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 149%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα