Συντονισμός εν όψει της σύστασης συμβουλίου για τα «κόκκινα δάνεια»

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 16:03
UPD:16:07
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης (δεξιά) και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο συμβούλιο (φωτογραφία αρχείου).

Η σύσταση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που θα ασχοληθεί με την διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ήταν το αντικείμενο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Για το θέμα, που υπάγεται στα προαπαιτούμενα της τρόικας αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Ο χρόνος «πιέζει» καθώς το 2015 θα ξεκινήσει η πλήρης διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των πλειστηριασμών α' κατοικίας και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Συμβούλιο θα είναι λειτουργικό στο τέλος του 2014, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και της τρόικας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν σήμερα με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο συμβούλιο. Στόχος της ομάδας θα είναι να τεθεί η βάση συζήτησης για το όριο διαβίωσης και ο ορισμός για τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη».

Στη σημερινή σύσκεψη δεν συζητήθηκαν νούμερα αλλά οι εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου και όπως σχολίασαν μετά τη συνεδρίαση στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικά αποδεκτό και δίκαιο σύστημα.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υιοθέτηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, στελέχη του υπουργείου σχολίασαν ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η μάχη κατά της ακρίβειας και ότι θα υιοθετηθεί η πλειονότητα των προτάσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανέφεραν ότι η πρόταση της τρόικας είναι ακόμη πιο συνολική και ζητά άρση περιορισμών συνολικά στη λειτουργία των φαρμακείων αλλά στόχος, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, «είναι στο τέλος της ημέρας να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα