Πορτογαλία: Προς διάθεση 10ετών ομολόγων 3 δισ. ευρώ

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 15:58
UPD:16:03
REUTERS/JOSE MANUEL RIBEIRO

Στη διάθεση ομολόγων αξίας 3 δισ. ευρώ, που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2024, προχωρά η Πορτογαλία μέσω τραπεζών, σύμφωνα με πηγή με γνώση του σχεδίου, την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Πρόκειται για τη δεύτερη πώληση ομολόγων από τη χώρα φέτος, καθώς επίκειται το τέλος του διεθνούς προγράμματος διάσωσής της στα μέσα του Μαΐου.

Η απόδοση των νέων τίτλων θα τιμολογηθεί στις 3,2 ποσοστιαίες μονάδες (320 μονάδες βάσης) επιπλέον του μέσου επιτοκίου της αγοράς (mid-swap rate), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Πορτογαλία είχε εκδώσει χρέος 10ετούς διάρκειας τον περυσινό Μάιο, όταν διέθεσε ομόλογα αξίας 3 δισ. ευρώ μέσω τραπεζών με μία μέση απόδοση 5,669%, που αντιστοιχούσε σε 4 εκατοστιαίες μονάδες επιπλέον του επιτοκίου της αγοράς εκείνη την περίοδο. Επίσης, τον Ιανουάριο πούλησε 5ετή ομόλογα αξίας 3,25 δισ. ευρώ.

Η Λισαβόνα σχεδιάζει φέτος την έκδοση ομολόγων αξίας 11-13 δισ. ευρώ και ο οργανισμός διαχείρισης χρέους της χώρας δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ότι θα προχωρήσει σε νέα δημοπρασία ομολόγων στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα