Παλεύει με το θετικό πρόσημο το Χ.Α.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 14:15
UPD:14:16
ICON/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με συνεχείς εναλλαγές προσήμου κινείται ο γενικός δείκτης με το ταμπλό να συμπυκνώνει αντίρροπες δυνάμεις. Στις 14:07, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.262,34 μονάδες με κέρδη 0,17%, ενώ ο τζίρος κινείται στα 55 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε από το πρωί το naftemporiki.gr, η αλυσίδα των 8 ανοδικών συνεδριάσεων είναι από τις μακρύτερες και με την μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στο βίο του ΧΑ στο ευρώ. Αν και υπάρχει και μεγαλύτερη, θεωρούμε ότι η παράδοση επιβάλλει μια καθοδική συνεδρίαση σήμερα ή αύριο.

Σύμφωνα με την Fast Finance ΑΕΠΕΥ, ο σχηματισμός που βλέπουμε σε FTSE25 και ΓΔ είναι από τους σπάνιους, μιας και έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις μονοτασικές, ιδανικές για να μπερδέψουν και τους «ταύρους» και τις «αρκούδες». Το volatility αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, παρόλα αυτά κάθε σημαντικό χαμηλό, σε ημερήσιο γράφημα, είναι πολύ σοβαρό δεδομένο για την συνέχεια μεσοπρόθεσμα.

Πάντως, τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., σύμφωνα με το απόλυτα βραχυπρόθεσμο διάγραμμα, όσο κρατάνε οι 1.250 μονάδες ο Γενικός Δείκτης διατηρεί την επιθετική του τάση, με την επόμενη βραχυπρόθεσμη αντίσταση στις 1.270 μονάδες.

Στο ταμπλό, από τις μετοχές του FTSE25 για πολλοστή συνεδρίαση την «παράσταση κλέβει» ο τίτλος του ΟΤΕ που συμπλήρωσε 8 ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 9, κλείνοντας σε νέα υψηλά 51 μηνών. Μάλιστα, εισήλθε, εκ νέου, σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι, με την επόμενη τεχνική αντίσταση να εντοπίζεται στα 12,60 ευρώ. Αυτήν την ώρα κινείται με κέρδη 1,68% στα 12,14 ευρώ.

Μεικτά είναι τα πρόσημα στον τραπεζικό κλάδο, με την αγορά να περιμένει να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει με ταχείες διαδικασίες η υπόθεση η οποία είχε παγώσει. Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται να «ξεμπλοκάρουν» κεφάλαια που έχουν στριμωχτεί στα «σύνορα», δίνοντας νέα τροφή στις ανοδικές τάσεις.

Πολύ καλή η συμπεριφορά της ΔΕΗ, με κέρδη 2,44% στα 10,91 ευρώ, επικουρώντας στη διατήρηση του θετικού προσήμου στο δείκτη. Στον αντίποδα, η Jumbo διορθώνει στα 13,16 ευρώ με απώλειες 2,52%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα