Ελληνοκινεζικό μνημόνιο για την ενίσχυση της συνεργασίας στις επενδύσεις

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 13:05
UPD:13:07
ΥΠΑΝ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) της Κίνας Ζανγκ Ξιαογκιάνγκ.

Μνημόνιο για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων υπέγραψαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης (NDRC) της Κίνας Ζανγκ Ξιαογκιάνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μηταράκης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης, εκπροσώπους κινεζικών επιχειρήσεων και στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ασιατική χώρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης με τον κ. Ξιαογκιάνγκ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους  τομείς των αποκρατικοποιήσεων, της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών και τη συμμετοχή στο Ελληνικό Επενδυτικό ταμείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα