Μερισματική απόδοση τουλάχιστον 4,5% αναμένει φέτος η Marfin Financial Group

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 17:24

Σε παρουσίαση που έγινε προς 23 μεγάλους μετόχους της Marfin Financial Group, οι οποίοι συνολικά κατέχουν το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στην εκτίμηση ότι τα κέρδη για το 2004 θα υπερβούν τα 20 εκατ. (ευρώ 0,80 ανά μετοχή) και το μέρισμα που θα μοιρασθεί στους μετόχους θα είναι τουλάχιστον ευρώ 8 εκατ. (ευρώ 0,32 ανά μετοχή).

Όπως τονίσθηκε κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 0,9 των ιδίων κεφαλαίων της, η αναμενόμενη μερισματική απόδοση θα ανέλθει στα επίπεδα τουλάχιστον του 4,5%.

Σημειώθηκε επίσης ότι από το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της η Marfin Financial Group πέραν των συμμετοχών της διατηρεί σήμερα ευρώ 65 εκατ. σε διαθέσιμα μετρητά και ευρώ 35 εκατ. σε άμεσα ρευστοποιήσιμες επενδύσεις.

Εκτός από τα πεπραγμένα της φετινής σημαντικά κερδοφόρας χρονιάς, η διοίκηση της Marfin Financial Group αναφέρθηκε και στις προοπτικές της εταιρείας και των δύο θυγατρικών τραπεζών της για την διετία 2005-2006. Συγκεκριμένα, με βάση την εκτίμηση ότι στη διετία αυτή οι παράμετροι της οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας πιθανόν να επιδεινωθούν, η διοίκηση τόνισε ότι η εταιρεία επιδιώκει να διατηρήσει την υψηλή ρευστότητα της προκειμένου να αναπτυχθεί εκμεταλλευόμενη τις επενδυτικές ευκαιρίες π ου τυχόν θα παρουσιασθούν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα