Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 16:49
UPD:17:03
REUTERS/LUCAS JACKSON

Στάση αναμονής τηρείται στο άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών, ενόψει της αυριανής πρώτης κατάθεσης της επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,14% στις 15.769,52 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,11% στις 4.130,31 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί 0,09% στις 1.795,24 μονάδες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους αναλυτές της Wall Street, η Γέλεν αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η αμερικανική ανάκαμψη είναι σε σωστή, αλλά εύθραυστη, τροχιά, και επομένως η νομισματική πολιτική θα παραμείνει υποστηρικτική.

«Βαρίδι» στους δείκτες είναι η Loews με απώλειες 4,5%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 0,51 δολάρια ανά μετοχή για το δ' τρίμηνο του 2013, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 0,71 δολάρια.

Επίσης, στο επίκεντρο των σημερινών συναλλαγών βρίσκεται και η Yelp, η οποία ξεκίνησε με κέρδη 7%, μετά τις διαρροές ότι η Yahoo θα κάνει χρήση των υπηρεσιών της στις μηχανές αναζήτησής της.

Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη MBA για τα στεγαστικά δάνεια σε οριστική καθυστέρηση, ενώ οι Pioneer Natural Resources, Loews Corporation, CNA Financial Corporation, Pharmacyclics, Masco Corporation και Markel Corporation θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα