Κροατία: Προς χρηματοδότηση έργων η EBRD

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 14:35
UPD:14:41
EPA/ANTONIO BAT

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων στην Κροατία βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινοτικών Κονδυλίων Μπράνκο Γκρτσιτς και ο υπουργός Οικονομικών Σλάβκο Λίνιτς με τον α' αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Φίλιπ Μπένετ.

Όπως ανακοίνωσε η κροατική κυβέρνηση, διαπιστώθηκε ευρύ πεδίο ενδιαφέροντος και δυνατοτήτων συνεργασίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά στον δημόσιο τομέα, ο κ. Γκρτσιτς διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος επενδύσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έργα στους τομείς της διαχείρισης και παροχής νερού, των υποδομών μεταφορών και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λίνιτς υπογράμμισε την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης των κροατικών επιχειρήσεων, προκειμένου να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους και να καταστούν ανταγωνιστικές στην αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπένετ, η EBRD ενδιαφέρεται για τα έργα στον δημόσιο τομέα που προωθεί η κροατική κυβέρνηση, ενώ είναι εξίσου πρόθυμη να στηρίξει και τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Hina



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα