Sony Ericcson: 45% η αύξηση των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 11:11

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 45%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., της εταιρείας venture κινητής τηλεφωνίας της Sony Corp. και της Ericsson AB, μετά την αύξηση της ζήτησης για κινητά τηλέφωνα με κάμερες, η οποία προβλέπεται να είναι η πιο έντονη από ποτέ, το τρέχον τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson αυξήθηκαν στα 90 εκατ. ευρώ (111 εκατ. δολ.) έναντι 62 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πέμπτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στο 1,68 δισ. ευρώ, από 1,31 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Η Sony Ericsson, η οποία έγινε κερδοφόρα το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς από τις ενσωματωμένες κάμερες στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα που παράγει, περνώντας μπροστά από τους ανταγωνιστές της, όπως τη Nokia Oyj, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Περισσότερα του 60% των κινητών της τηλεφώνων είχαν ενσωματωμένη κάμερα το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Η Nokia, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, αργότερα σήμερα.

Το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η Sony Ericsson φόρτωσε 10,3 εκατ. κινητά, αύξηση της τάξης του 63%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ της γερμανικής Siemens οι φορτώσεις υποχώρησαν στα 10,8 εκατ. κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς, Gartner. H Siemens θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 11 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα