Χ.Α.: Στάση αναμονής μετά το 6ήμερο ράλι

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 11:05
UPD:11:12
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.250,28 με άνοδο μόλις 0,02%, ενώ παρατηρούνται ήπιες κινήσεις με μικρό τζίρο (φωτογραφία αρχείου).

Στάση αναμονής για το επόμενο ερέθισμα φαίνεται ότι τηρεί η εγχώρια αγορά στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης, μετά το 6ήμερο ανοδικό σερί.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.250,28 μονάδες με άνοδο μόλις 0,02%, ενώ παρατηρούνται ήπιες κινήσεις με μικρό τζίρο.

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 2013, με τους αναλυτές να θεωρούν τη σημερινή και τις επερχόμενες συνεδριάσεις ως «αναγνωριστικές» για το αν οι ισολογισμοί αποτυπώνουν μια αμυδρή ανάκαμψη.

Το βασικό ζητούμενο παραμένει η οριστικοποίηση των λεπτομερειών του νέου πακέτου ελάφρυνσης του χρέους, το οποίο η αγορά θεωρεί δεδομένο, με αφορμή των πληροφοριών που διέρρευσαν μέσα στην εβδομάδα.

«Βαρίδια» στον FTSE 25 είναι σήμερα οι μετοχές των Τιτάν (-1,05%), Jumbo (-0,75%), ΕΥΔΑΠ (-1,46%), Μέτκα (-0,95%), ΕΧΑΕ (-0,37%) και Frigoglass (-0,89%).

Μεικτά είναι τα πρόσημα στον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha Bank να βρίσκεται στο -0,14% και τη Eurobank στο -0,38%, ενώ η Εθνική δείχνει αντοχές κινούμενη στο +0,55%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Eurobank Equities σύστησε «διακράτηση» για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι προτιμά τον τίτλο της Alpha Bank λόγω χαμηλότερης αποτίμησης και σημαντικού κεφαλαιακού «μαξιλαριού».

Όπως αναφέρει, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, η αγορά φαίνεται να αποτιμά πλήρως τις τρέχουσες προσδοκίες για ενίσχυση της κερδοφορίας σταδιακά, σε ευθυγράμμιση με την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο αποφασιστικός παράγοντας για τη μελλοντική αξία του κλάδου είναι η συλλογική προσέγγιση στο καυτό ζήτημα της ποιότητας ενεργητικού και η μείωση των επισφαλών δανείων από τα επίπεδα του 40%.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα