Πολλαπλά πλήγματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 11:26

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών στον απόηχο της είδησης ότι η γερμανική Munich Re αντιμετωπίζει κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μετοχή τιμή της παραπάνω εταιρείας υποχωρεί κατά 4,7% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις μετοχές ομοειδών εταιρειών. Ο τίτλος της Swiss Re χάνει 3,9%, ενώ ανάλογες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Zurich Financial.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο της είδησης ότι τα κέρδη της Samsung Electronics σημείωσαν πτώση σε τριμηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση ωστόσο αυξήθηκαν κατά 46%.

Η μετοχή της Hennes & Mauritz σημειώνει πτώση κατά 3,6%. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρείας ειδών ρουχισμού σημείωσαν αύξηση κατά 10%. Η άνοδος αυτή ήταν μικρότερη του αναμενόμενου.

Εκτός από τα παραπάνω αποθαρρυντικά νέα, αρνητικά εξακολουθεί να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία η ανεξέλεγκτη άνοδος της τιμής του πετρελαίου, η οποία πλησιάζει τα 55 δολάρια το βαρέλι.

Στις 10:10 ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 είχε διαμορφωθεί στις 2.753,8 μονάδες μειωμένος κατά 0, 8%.

Την ίδια ώρα ο δείκτης FTSE Eurofirst 300 βρισκόταν στις 991,7 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,6%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι εν λόγω πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7%.

Στις 16:15 θα ανακοινωθεί η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών, η οποία εκτιμάται ότι τον περασμένο μήνα σημείωσε άνοδο κατά 0,3%



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα