General Motors: Ανεπίσημη στάση 9.600 εργαζομένων στη Γερμανία

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 13:16

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ η παραγωγή του εργοστασίου Adam Opel AG, της General Motors Corp. στη Γερμανία, καθώς οι εργαζόμενοι κήρυξαν ανεπίσημα απεργία, κατά του σχεδίου της μητρική εταιρείας για μείωση 12.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Οι 9.600 υπάλληλοι της εταιρείας, στο Bochum της Γερμανίας, που κατασκευάζουν περίπου 60 μοντέλα Astra και Zafira μέσα σε μια ώρα, σταμάτησαν να εργάζονται περίπου στις 3 μ.μ. χθες, σύμφωνα με τον γραμματέα της Ενωσης, IG Metall, Willi Groeber, για το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Ο ίδιος δεν ήξερε να πει το πότε οι απεργοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Δεν τους είπαμε να μην εργαστούν», είπε ο Groeber, συμπληρώνοντας, ότι, «αυθόρμητα κινητοποιήθηκαν, φοβούμενοι μην χάσουν τις θέσεις εργασίας τους. Ηρθαν στο εργοστάσιο, αλλά παρέμειναν στις εισόδους του και συζητούν. Η παραγωγή έχει σταματήσει», κατέληξε.

Η General Motors, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σχεδιάζει να περικόψει σχεδόν το 1/5 του εργατικού της δυναμικού στην Ευρώπη, προκειμένου να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ (620 εκατ. δολ.) μέχρι το 2006, μετά τις ζημίες ύψους τριών δισ. δολ. στην περιφέρεια από το 2000.

Η εταιρεία, με έδρα το Ντητρόϊτ των ΗΠΑ, περιμένει να εμφανίσει για πέμπτο συνεχόμενο έτος ζημίες στην Ευρώπη το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα